частные больницы киева
приватные клиники киева

Мобільний застосунок
«Особистий кабінет пацієнта»

лечение рака в киеве
с.Ходосівка

Лінійний прискорювач Центру Онкології

При радіотерапевтичному лікування пухлини важливо знизити ризики опромінення здорових органів, залишаючи інтенсивність впливу на рак на ефективному рівні. Це не лише знижує побічну дію променевої терапії, але допомагає уникнути ускладнень від опромінення. Сучасні технології нашого лінійного прискорювача дають можливість контролю над всіма складовими сеансу опромінення, щоб променева терапія була безпечною для пацієнта.

Ми проводимо курси променевої терапії на лінійному прискорювачі «Elekta Infinity» (2022 року випуску), який належить до апаратів останнього покоління Elekta-XVI і оснащений вдосконаленими технологіями візуалізації для променевої терапії з контролем зображення: конусно-променевим КТ (CBCT), що забезпечує прийнятну якість зображення для всіх кутів огляду, та C-RAD позиціюванням, яке у режимі реального часу враховує зміни положення пацієнта під час дихання.

Завдяки цим технологіям ми можемо застосовувати всі сучасні методики дистанційної радіотерапії: IGRT, IMRT, VMAT, стереотаксичну радіохірургію - SRS, SBRT та 4D-променеву терапію, та лікувати складні випадки захворювань маючи різні варіанти впливу на пухлину.

IGRT-променева терапія забезпечує додатковий візуальний контроль. Вона застосовується в опроміненні пухлини при всіх видів раку і особливо при пухлинах, розташованих близько до або в чутливих структурах як головний, спинний мозок та очі, а також при лікуванні пухлин рухомих органів: легені, стравохід, печінка, сечовий міхур, передміхурова залоза, підшлункова залоза. 

Додаткова функція синхронізації дихання пацієнта під час сеансу радіотерапії (4D-променева терапія) дає нам більший контроль, адже зупиняє потік променів тоді, коли в процесі дихання міняється анатомічна будова ділянки впливу, зміщуються та змінюється об’єм органів та пухлини. Це додатковий захист від опромінення здорових органів та ефективніший терапевтичний вплив на ракові клітини.

IMRT променева терапія та її різновид VMAT метод завдяки додатковому обрахунку ефективні в лікуванні пухлин складної форми. Обидва методи дозволяють націлюватися на пухлину під різними кутами, регулювати інтенсивність та об’єм променю так, щоб максимально оминути опромінення здорових тканин і доправити вищу дозу саме в злоякісне утворення. 

Стереотаксичні методи SRS та SBRT забезпечують максимальну терапевтичну дозу опромінення з надточністю націлювання і дозволяють використовувати їх як самостійні методи променевої терапії для повного видалення пухлини.

Променева терапія електронами завдяки можливості регулювати енергію електронів дозволяє зберігати глибоко розташовані тканини, але інтенсивно впливати на поверхневі пухлини, як немеланомні раки шкіри. Завдяки неінвазивності методу, дозволяє без косметичного дефекту лікувати злоякісні та незлоякісні новоутворення.

Завдяки інноваційним технологіям дистанційна променева терапія на апараті Elekta Infinity має ряд переваг:

  • максимально точне націлювання;
  • швидкі сеанси опромінення (більш ніж на 40% у порівнянні з іншими апаратами);
  • синхронізація опромінення із диханням пацієнта;
  • використання високих доз опромінення за один робочий цикл;
  • зниження дози нетерапевтичного опромінення тіла пацієнта;
  • висока якість візуалізації анатомічної ділянки в режимі реального часу для більшого контролю опромінення;
  • можливість охоплювати складні та множинні мішені, збільшувати дозу та, одночасно безпечно зменшуючи розмір мішені;
  • приймати важливі клінічні рішення під час лікування.

Додатково про радіотерапевтичне лікування: Променева терапія: знати більше

Про радіотерапію в нашому Центрі Онкології: Променева терапія

Читати інші статті

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

10.04.2024

Сучасні аспекти клінічної онкології та онкохірургії

Науково-практична конференція для лікарів-онкологів

Детальніше

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

13.02.2024

Лінійний прискорювач Центру Онкології

Передові технології променевого лікування

Детальніше

Запишіться на прийом

Ваше ім'я

Номер телефону

E-mail

Напрямок

Бажана дата

Коментар


//