частные больницы киева
приватные клиники киева

Мобільний застосунок
«Особистий кабінет пацієнта»

лечение рака в киеве
с.Ходосівка

Вальгусна деформація першого пальця стопи

Вальгусную деформацію (hallux valgus) ще називають «кісточкою на нозі». Це захворювання характеризується викривленням плюснефалангового суглоба з відхиленням назовні великого пальця в бік сусідніх пальців. Якщо хвороба прогресуватиме, то відбудеться деформація і інших пальців стопи.

Причиною hallux valgus можуть стати вроджені дефекти, неспроможність зв'язкового апарату, плоскостопість і травми стопи. Найчастіше деформація виникає у жінок через тривале носіння неякісної, незручною і тісного взуття на підборах.

Спочатку захворювання деформація викликає лише незначний дискомфорт. Однак пізніше починає турбувати втома і біль в ногах. Стає все важче підбирати взуття. Як наслідок, вальгусна деформація, з часом, починає негативно позначатися на якості життя.

Найбільш дієвий спосіб лікування hallux valgus - це операція. У медичному центрі «Клініка Мануфактура» оперативне лікування проводиться найефективнішими і перевіреними методами, такими як метод Шеврон-Брандо і SCARF. При цьому у нас застосовується індивідуальний підхід до кожного конкретного випадку, що дозволяє перемогти дана недуга і в найкоротші терміни повернутися до звичного способу життя.


Читати інші статті

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

20.12.2023

Променеве лікування раку: знати більше

Докладно про радіотерапію від променевого терапевта клініки.

Детальніше

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

03.11.2023

Рух - це життя

Рекомендовані фізичні навантаження для різних вікових груп.

Детальніше

Запишіться на прийом

Ваше ім'я

Номер телефону

E-mail

Напрямок

Бажана дата

Коментар


//