частные больницы киева
приватные клиники киева

Мобільний застосунок
«Особистий кабінет пацієнта»

лечение рака в киеве
с.Ходосівка

Здоров’я вашого серця і судин у ваших руках

Здоров’я Вашого серця і судин у Ваших руках. Це Вам під силу! Ви можете подбати про свій стан!

Усе просто:

  • Правильно харчуйтесь
  • ведіть активний спосіб життя
  • скорегуйте зайву вагу
  • слідкуйте за рівнем артеріального тиску (при його підвищенні обов’язково зверніться до лікаря, та постійно приймайте антигіпертензивну терапію, якщо така вже призначена)
  • не паліть
  • не зловживайте алкоголем
  • регулярно (щонайменще 1 раз на рік) перевіряйте стан свого організму (рентген органів грудної клітки, електрокардіограма, рівень цукру крові, ліпідограма та інші показники, які вам призначить фахівець).

Тепер докладніше по кожному із пунктів.

Для профілактики серцево-судинних захворювань якнайкраще підходить середземноморська дієта. Ось її основні принципи: вживання овочів та фруктів в більшій кількості, а також стручкових рослин, зменшення кількості споживаних вуглеводів, оливкова олія, замість жирів тваринного походження, і в першу чергу споживання великої кількості риби та морепродуктів – все це і є секрети середземноморської дієти.

Активний спосіб життя – це, за рекомендаціями лікарів 3 та більше разів на тиждень 30 та більше хвилин аеробних навантажень (швидка хода, біг, їзда на велосипеді, плавання, робота на орбітреці та інші динамічні види активності), інтенсивність яких залежить від рівня вашої тренованості.

Оптимальну вагу можна вирахувати, скориставшись індексом маси тіла (величина, що дозволяє оцінити ступінь відповідності маси тіла її зросту, і тим самим, непрямо оцінити, чи є маса недостатньою, нормальною, надмірною). Оптимальний показник знаходиться у межах 18-24. В інтернеті достатньо онлайн калькуляторів, для обрахунку цього показнику. Вирахуйте свій. Цільовим рівнем артеріального тиску вважається тиск менший за 140/90. Більш докладну інформацію відносно конкретно Вашого випадку ви можете отримати у фахівця.

Згідно з визначенням Всессвітньої організіції охорони здоров’я, курцем вважають особу, яка випалює, принаймні, один будь-який тютюновий продукт кожного дня. За тютюновий продукт – приймають виріб, повністю або частково виготовлений з тютюнового листя як сировини, приготований так, щоб використовувати для куріння, смоктання, жування або нюхання.

Надмірним споживанням алкоголю вважають вживання понад 2 стандартних порцій алкогольних напоїв на день для чоловіків, при чому показник для жінок та осіб з невеликою вагою складає 1 стандартну порцію. Однією стандартною порцією вважають таку, що містить 10 грамів спирту. Така кількість міститься приблизно в 330 мл пива, або 125-150 мл вина (9-11% міцності), або 25-30 мл міцних (40-45% міцності) алкогольних напоїв. Дбайте про своє серце і судини і вони довго будуть радувати Вас надійною роботою.

Читати інші статті

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

20.12.2023

Променеве лікування раку: знати більше

Докладно про радіотерапію від променевого терапевта клініки.

Детальніше

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

03.11.2023

Рух - це життя

Рекомендовані фізичні навантаження для різних вікових груп.

Детальніше

Запишіться на прийом

Ваше ім'я

Номер телефону

E-mail

Напрямок

Бажана дата

Коментар


//